مقدمه
هر نرم افزاری که برای طراحی گرافیک استفاده می کنیم چه نرم افزار فتوشاپ و چه ایلاستریتور باید یکی از این دو نرم افزار را به عنوان مرجع قرار دهیم. در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم که اگر نرم افزار فتوشاپ را به عنوان مرجعی برای طراحی قرار دهیم، چگونه می توانیم از وکتورهای سایت دستیار گرافیک یا هر سایت دیگری در نرم افزار فتوشاپ استفاده کنیم.
استفاده از فایل های وکتور در نرم افزار فتوشاپ
گام اول: باز کردن فایل وکتور نرم افزار ایلاستریتور
به عنوان مثال ما می خواهیم از وکتور ماشین دنا پلاس در نرم افزار فتوشاپ برای یک طرح کارت ویزیت استفاده نماییم.
- ابتدا وکتور مورد نظر خود را در نرم افزار ایلاستریتور باز می کنیم. برای باز کردن فایل پس از اجرای نرم افزار ایلاستریتور از منوی File–>open را کلیک کرده و از مسیر مورد نظر، فایل وکتور را باز می کنیم. همانند تصویر پایین:
- سپس فایل وکتور را انتخاب کرده و بر روی open کلیک نمایید تا فایل در نرم افزار ایلاستریتور باز شود.
گام دوم: کپی کردن فایل وکتور از نرم افزار ایلاستریتور
- در بیشتر مواقع ما به پس زمینه فایل های وکتور نیازی نداریم. لذا همانند تصویر پایین، پس زمینه را از بین لایه ها پیدا کرده و با کلیک کردن کنار علامت چشم، پس زمینه را قفل می نماییم تا هنکام کپی کردن بخش های دیگر، پس زمینه کپی نشود. علاوه بر قفل کردن لایه پس زمینه روش دیگر برای جلوگیری از کپی نشدن پس زمینه، غیرفعال کردن نمایش لایه پس زمینه می باشد. برای این منظور روی علامت چشم لایه پس زمینه کلیک کرده، تا نمایش آن غیرفعال شود.
- سپس همانند شکل پایین وکتور دنا پلاس را با کشیدن و رها کردن یا کلیک بر روی لایه های آن از پنل layers به حالت انتخاب در می آوریم.
گام سوم: حذف بخش هایی از وکتور
همانطور که در تصویر بالا مشاهده کردید، وکتور دنا پلاس به حالت انتخاب درآمده است. ولی این طرح دارای سایه ای می باشد که شاید نیاز نداشته باشیم و بخواهیم سایه های آن را در فتوشاپ به صورت مجزا ایجاد نماییم.
- برای جداکردن سایه در این مثال، همزمان که طرح در حالت انتخاب است، بر روی آن کلیک راست کرده و گزینه Ungroup را کلیک کنید. یا از کلید ترکیبی SHIFT+CTRL+G را از صفحه کلید فشار دهید.
نکته مهم: امکان دارد شما با یک بار انجام عمل Ungroup نتوانید سایه را جدا کنید. بنابراین این Ungroup کردن را تا زمانی ادامه دهید که، لایه سایه به صورت جداگانه قابل انتخاب باشد.
- پس از خارج کردن از حالت گروه، با کلید ترکیبی SHIFT+CTRL+A یا با کلیک کردن کنار سند، وکتور را از حالت انتخاب دراورید. سپس روی لایه سایه کلیک نمایید تا انتخاب شود.
- پس از انتخاب بخش مورد نظر همانند تصویر بالا، با فشردن کلید delete آن قسمتی را که (در این مثال سایه)نمی خواهید، حذف نمایید و مجددا کل طرح را با روش های قبلی به حالت انتخاب دراورده، سپس از منویObject–>Group را بزنیند یا کلید ترکیبی CTRL+G را از صفحه کلید فشار دهید. تا مجددا وکتور شما گروه بندی شود.
- در مرحله آخر از این بخش، همزمان که وکتور مد نظر شما در حالت انتخاب قرار دارد، از صفحه کلید، کلید ترکیبی CTRL+C یا از منوی Edit–>Copy را برای کپی کردن، طرح بزنید.
گام نهایی: پیست کردن وکتور در فتوشاپ
- در مرحله آخر می بایست وارد نرم افزار فتوشاپ شده و کلید ترکیبی CTRL+V را برای پیست کردن فشار دهید. همانند تصویر پایین
- در پنجره paste شما می توانید به ترتیب طرح وکتورخود را، به صورت لایه ساده (Layers)، لایه هوشمند (Smart Object)، پیکسل (pixel)، یک مسیر (path)، لایه اشکال هندسی (Shape Layer)، پیست کنید. روی لایه هوشمند(Smart Object) قرار داده و OK را کلیک نمایید.
- پس از تایید طول و عوض وکتور، کار تمام است. و می توانید از وکتور ها در فتوشاپ همانند تصویر بالا استفاده کنید.
امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.